Orsaarbetet klart

2010-06-14

Efter att ha hyrt ett lastskåp lastade jag björnen, ett monterat björnskelett, en hare och en massa material och verktyg och åkte till Orsa Rovdjurcenter. Den björnen som stått tills min var klar, togs bort och den nya monterades dit och jag gjorde mark till montaget.

          Konservator JS björn till Orsa

 

Kungsörnen hade jag levererat tidigare men haren är nymonterad. På måndag eftermiddag när jag kom upp hade jag ingen lust alls att börja klättra på stege och slabba med gips. Jag fick påminna mig om att skåpbilen skulle lämnas tillbaka senast klockan 8 på fredag morgon så jag tvingade igång mig. När jag väl kommit igång gick det lättare. Sena arbetskvällar och idogt arbete gjorde att allt var klart på torsdag middag. Sen återstod städning, ljussättning och packning. Jag är själv väldigt nöjd med resultatet, speciellt som det tog tid för entusiasmen att infinna sig.

       Konservator JS Kungsörnsklippa till Orsa

Örnen som man kan se i bakgrunden är en gammal som jag renoverat, monterad av Kolthoffs

 

      Konservator JS Kungsörn med byte till Orsa

 

 

 


Antal kommentarer: 1

2010-08-10 22:53:50 - Martin Thysell, E-postadressen är dold, web.me.com/prestonlafleur/Prestonlafleur

Hej!
Först och främst - många mycket bra jobb!!! Jag tillbringade många tonårstimmar hos en fantastisk duktig konservator i Malmö under senare delen av 80-talet och är en hängiven fågel- och djurskådare. En tanke jag har med konservatorers arbeten är den, att det alltid ska överdramatiseras. Ett byte måste till eller käftar ska vara öppna.
Låt vara, låt objektet "vila". Resultatet blir vackrare och verkligare!!! En kort kommentar, men som sagt - många bra arbeten! Lycka till
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)